Výtvarno

Výtvarno a různé tvoření mě bavilo už jako malou. Vždycky jsem něco tvořila,vystudovala výtvarné gymnázium a i fotografii považuji za umělecké vyjádření. Dnes už se tolik nedostanu ke kresbě nebo malbě, ale i tak se občas najde nějaké to malované přání.

Kolem je spousta inspirace. Ráda batikuji a maluji na trička. Nejvíce mě baví recyklace, tedy využití materiálů, které pro daný výrobek nejsou běžné. Například mě fascinují knoflíky a vyrábím z nich náušnice a přívěsky. Baví mě vymýšlet nové věci z matiček a šroubků, z použitých CD, recykluji papír na ruční papír nebo na batikované dopisní papíry.

Mám velkou sbírku náušnic a něco jsou opravdu zvláštní kousky. Například rampouchy, náušnice z trsátek nebo šroubků, z kusů barevných kabelů, staré klíče. Objevila jsem kouzlo modelovací hmoty fimo, ze které vyrábím vlastní knoflíky, přívěsky a jiné komponenty.

Nejvíce mě baví, když se naskytne nějaká výzva, jak co vyrobit a dárky na míru. Ráda vymýšlím pro své blízké specialitky, které jim padnou. Pro představu – vznikají tak třeba obal na lahev vína ve tvaru hasícího přístroje, náušnice foťáčky či rolby, trička a sponky do vlasů s názvy a logem kapel a tak různě, podle nápadu. Nejvíce se kreativně vyřádím při chystání rekvizit na tábor a jiné akce s oddílem.

V poslední době mě nadchla práce s křišťálovou pryskyřicí. Vytvářím šperky z ozubených koleček, které ak pryskyřicí zalévám. Do lůžek zalévám sušené kvítky a pořád hledám nová a nová využití. Sama si vyrábím formy různých tvarů.

Nejdůležitější pro mě je, že ty dárky potěší a vykouzlí úsměv na jejich tváři.

Řadu z těchto výrobků si můžete i objednat. Viz jednotlivé galerie.

Také si archivuji postupy.  Často si totiž uzpůsobím nalezený návod, protože nemám vše potřebné, nebo je materiál drahý a špatně sehnatelný a tak si to vymyslím po svém. Třeba sítotisk. Postupy a příběhy některých děl tedy naleznete zde. Současně jsem se pustila do spolupráce s Bakalari.cz, kde sdílím nápady a návody na různou kreativní činnost.

Budu ráda za vaše komentáře a další nápady a třeba naopak mé postupy pomohou někomu jinému.

A těším se na další výzvy!

 

tricka unisex odkaz - TRICKA DAM  ODKAZ DETIODKAZ - CEPICE  odkaz RUZNÉ odkaz-BLOKY odkaz NAUŠNICE ODKAZ - KNOFL ODKAZ - KRESBA kopie ODKAZ - BATIKAodkaz- TASKYodkaz- HRNKYODKAZ - NAUSNICEPRYSKYRICE odkaz3 odkaz kopie